CEPR w Szymbarku

samochodem26 km25 minut
rowerem24 km1 godzina 10 minut
pieszo24 km4 godziny 50 minut

Centrum Edukacji i Promocji Regionu (CEPR) w Szymbarku jest miejscem magicznym i nietuzinkowym, położonym w samym sercu Kaszub, u stóp największego wzniesienia na Pomorzu – góry Wieżycy.

U nas każdy znajdzie coś dla siebie. Nasza oferta skierowana jest w szczególności do rodzin z dziećmi i wycieczek szkolnych. To właśnie dla nich przygotowaliśmy niezliczoną ilość atrakcji oraz ciekawe programy edukacyjne, tak aby czas spędzony u nas na długo utkwił w ich pamięci, pozostając miłym wspomnieniem i ciekawą alternatywą dla szkolnej lekcji historii. W towarzystwie przewodnika, nasi goście mogą zwiedzić unikalne w skali świata obiekty, są to m. in.: Najdłuższa Deska Świata, Dom Sybiraka, Bunkier TOW „Gryf Pomorski”, Kaszubski Świat Bajek, czy Największy Koncertujący Fortepian Świata.

Jedną z najbardziej charakterystycznych atrakcji znajdującą się w CEPR jest „Dom do Góry Nogami”, cieszący się ogromną popularnością wśród turystów, którzy na własnej skórze mogą odczuć efekty zawirowań błędnika.

Zapraszamy również do aktywnego wypoczynku w naszym Parku Linowym, obejrzenia seansu w Kinie XD i skosztowania piwa z naszego browaru. Na terenie CEPR znajdują się również takie atrakcje jak: własnoręczny wypiek chleba, samodzielne pieczenie kiełbasek, plac zabaw, mini zoo, sala biesiadna.

Szczegóły, wraz z godzinami otwarcia oraz cennikiem na stronie – www.cepr.pl

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress