ZOO Egzotyczne Stężyca

samochodem36 km40 minut
rowerem34,5 km1 godzina 45 minut
pieszo34,5 km7 godzin

Park Edukacyjny Zoo – Egzotyczne Kaszuby to miejsce pełne zaskakujących atrakcji. Obecność kilkudziesięciu egzotycznych gatunków zwierząt, nowoczesne kino 3D oraz wiele innych atrakcji sprawiają, że przygody w naszym Parku są niezapomniane.

Podczas wizyty w Parku istnieje możliwość skorzystania z opieki przewodnika, dzięki czemu goście mogą nie tylko oglądać zwierzaki, ale również dowiedzieć się wielu ciekawostek na ich temat, a nawet dotknąć i zrobić sobie zdjęcie z wybranymi okazami.

Niektóre atrakcje naszego Parku to m.in egzotyczne papugi – rozgadana Ara Ararauna, czy roztańczona Kakadu – Didżej, niesamowite gady, a wśród nich największe węże świata – Pytony Siatkowe, a także przyprawiające o gęsią skórkę liczne gatunki skorpionów oraz pająków. Dużą atrakcją dla maluchów jest także zagroda z królikami i świnkami morskimi, które można pogłaskać i nakarmić. Już od czerwca na terenie parku otwarta uruchomiona będzie papugarnia, w której będzie można nakarmić nektarem papużki – Lorysy Górskie.

Wielką atrakcją w Parku jest wystawa akwarystyczna prezentująca bogactwo fauny i flory jezior Szwajcarii Kaszubskiej. Akwarium liczy sobie aż 20 tys. litrów pojemności.

Oprócz samych zwierząt warto wspomnieć również o nowoczesnym kinie 3D, restauracji, “małpim gaju” dla większych dzieci i specjalnej strefie malucha do lat 5. Atrakcje Parku znajdują się w nowoczesnym, zadaszonym i klimatyzowanym obiekcie, dlatego nie straszne nam pochmurne, deszczowe oraz upalne dni.

Szczegóły, wraz z godzinami otwarcia oraz cennikiem na stronie – www.zookaszuby.pl

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress